Image Alt

Fysiotherapie

Steeds meer mensen hebben fysiotherapie nodig. Oorzaak hiervan is te vinden in de toenemende vergrijzing van de bevolking, de tendens om minder te bewegen, minder te sporten, veel gebruik te maken van de auto en het werk achter de computer. Bij Gitek sportcentrum in Nuth, Zuid-Limburg werken verschillende fysiotherapeuten. Zij hebben een steeds grotere rol in het gezondheidscentrum. Niet alleen door de toenemende groep met klachten aan het bewegingsapparaat, maar ook in de zorg voor mensen met chronische ziekten. In de zorgprogramma’s voor diabetes mellitus, COPD en depressie is een belangrijke rol weggelegd voor de fysiotherapeuten. Specifieke trainingen op het gebied van ademhaling en conditie kunnen klachten van mensen met longziekten, depressie en suikerziekte sterk verminderen en beheersbaar maken.

U kunt op de afdeling fysiotherapie terecht met verschillende problemen zoals klachten gerelateerd aan houding en beweging. Hierbij kunt u denken aan rug- en nekklachten, overbelastingsklachten of revalidatie na een operatie. U kunt rechtstreeks of via een verwijzing van uw huisarts of specialist terecht bij een van onze fysiotherapeuten.

Binnen onze afdeling fysiotherapie zijn verschillende specialisaties aanwezig en kunt u terecht voor:  

  • Fysiotherapie
  • Bekkenproblematiek en urine-incontinentie
  • Neurologische aandoeningen (bijv. na een CVA)
  • Longproblematiek (COPD)
  • Sportfysiotherapie (bijvoorbeeld schouder- en knierevalidatie)
  • Perifeer vaatlijden;
  • Chronische pijnklachten
  • Runningtherapie
  • Spanningsklachten
  • Medical taping

Voor meer info klik op onze fysio website: www.gitekfysio.nl

Fysiotherapeuten

Philip Lemmerlijn

Philip Lemmerlijn is sinds 1999 werkzaam bij Gitek Sport- en Gezondheidscentrum.  Sinds 2013 is hij afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan te Nieuwegein. Sindsdien behandelt hij patiënten met uiteenlopende klachten. Hij heeft zich gespecialiseerd in behandeling van COPD-patiënten en volgde een cursus medical taping.
U kunt bij hem ook terecht voor een meting van de lichaamssamenstelling met de speciale Inbody apparatuur met bijbehorend advies of trainingsprogramma. Daarnaast is hij gespecialiseerd ademtherapeut en kan hij Uw conditie meten met speciale apparatuur volgens de Co2ntrol-methode.
Philip is de spin in het web bij Gitek Sport- en Gezondheidscentrum. Heeft U een aandoening waarvoor U een gespecialiseerd fysiotherapeut nodig heeft, dan kan hij U verder wegwijs maken.

phillip
Ceryl_Nuij

Ceryl Nuij

Ceryl Nuij (1991), afgestudeerd fysiotherapeut & orthomoleculair therapeut (volgens de KPNI).

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen gezonder én vooral gelukkiger te maken. Samen werken wij er aan om u de controle, over uw gezondheid terug te geven.

De opleiding tot orthomoleculair therapeut is gericht op de behandeling en preventie van (chronische) klachten/ziekten middels leefstijl, voeding, beweging en suppletie. Door deze aanpak i.c.m. fysiotherapie en personal training, heb ik een brede blik gekregen om u op weg te helpen naar een beter leven.